ignorans.

vi tävlar om vem som först kommer att bryta tystnaden? vem viker sig först och skickar ett sms eller skriver någonstans på internet? jag vill vinna den här tävlingen. har ju aldrig gjort det förut. det är alltid jag som är svagast och hör av mig först.

dessärre: killen vet inte att vi tävlar. han ignorerar bara, utan vidare & han vinner.
kärlek & pirr | | Kommentera

9.

jag åker 15.15 bussen hem till min lägenhet. jag har gjort det de flesta gånger jag har åkt med bussen. en sak har inte slagit fel en enda gång. det är en liten tjej som går på skolan här i åre som väntar vid samma hållplats som jag. det är hon och jag. jag är 19. hon är 9. hon sjunger varje gång vi står där. kanske inte seciellt fint, men så där som barn sjunger. utan att bry sig ett dugg om någonting.

idag frågade hon om det var någon speciell sång jag ville höra. jag fågade vad hon gillade att sjunga mest? svensk pop svarade hon. vi beslutade tillsammans att hon borde sjunga lite krunis. det gjorde hon. tills bussen kom.

där på bussen satt hennes vänner. då slutade hon sjunga och började smsa istället. inget fel med att smsa. det hemska var att hela hennes attityd byttes ut. hon var inte längre nio, hon var mer fjorton. eller ja. det kanske var just nio hon var. nioåringar är kanske så.
det som snurrar | | Kommentera

press på olika sätt.

jag kommer på mig själv med att i smyg sakna skolan. sakna klassisarna och sakna den där äckliga pressen man hade på sig. pressen att prestera, att vara bäst. att lyckas. Jag fullkomligt hatade pressen när jag gick i skolan. kunde inte hantera det, orkade inte mellan alla sjukhusbesök och sjuka dagar hemma.

men nu i efterhand känner jag att jag saknar det där. är det inte underligt?
jag jämförde det med att jobb i kökt på vässarö. den där pressen som man har den sista kvarten, kommer allti hinna bli klart tills vi ska börja servera maten? att pressa sig själv. känna stinget av panik och stress. springa ut med maten i sista sekund. sedan: öppna dörrarna. säga välkomna och tänka: puh! vi klarade det idag med.

det är en fin känsla.
det som snurrar | | Kommentera
Upp