vad jag vill

när jag egentligen har saker att göra - viktigare saker såsom att ringa samtal, betala räkningar, blöh ni vet - så gör jag upp en "att-göra-lista". i dag ser den ut som så här:

- åka på loppis; det är två stycken att hinna med idag. tar tid!
- rensa mina facebookvänner. jag tänker inte längre vara vän med folk jag knappt känner. mentalt ansträngande.
- sortera bilder på min dator; det gör ont i mitt hjärta att inte ha koll.
- kolla igenom mina spotifylistor; jag menar det är sommar och det tillhör allmänbildningen att ha lite koll.

så. ni ser. nu har jag en lista på saker som kommer att vara mentalt, fysiskt, tidskrävande, förvirrande, allmänbildande. vem kan nu kräva att jag ska göra allt det där andra? inte skulle jag ha hjärta att göra det på någon annan i alla fall.
det som snurrar | | Kommentera

jag lever, jag lever, jag lever

jag hittade en solros som jag kände för att ge mina internatvänner.

ni vet. jag flänger fram och tillbaka. aldrig för länge på samma plats. egentligen är det idiotiskt att jag har en blogg. men samtidigt: det finns inga regler för det här med bloggande. jag skriver när jag vill. kan. känner för det.

på slutet har jag inte haft någon lust. jag har pluggat ett år journalistik. jag har skrivit och fotat hela dagarna. fått mina texter sönderanalyserade. fotat och redigerat och stått i mörkerrum. det har inte funnits någon energi över till det här.

ni vet. jag skriver inte med stor bokstav här. jag sätter punkt där jag vill och skriver ibland så långa meningar att man tappar bort sig efter hälften. så får man inte göra i reportage som ska publiceras i tidningar. där får det inte vara känslor och skönlitterärt och utsvävat och pastelligt. bara rakt och rätt och inte ett enda faktafel.

det jag vill säga: hej! jag lever! gör ni?
internatlivet / journalistlivet | | Kommentera
Upp