Saltade mandlar i ugnen

 Ska visa er världens lättaste & godaste snacks, saltade mandlar i ugnen. 
1
 Plocka fram din burk med salt 
 
2
 Ta ett foto på hur fin den är. Blå blommor gör ju att allt blir bra. 
 
3
 Häll upp ganska mycket salt i en skål. Mer än vad jag har hällt här.
 
4
 Ta mandlar. Behövs inte skalas eller någonting. Lägg i skålen med salt. 
 
5
 Koka vatten och häll på, låt saltet lösa sig i vattnet. 
 
6
 Låt mandlarna stå och dra någon timme. Eller ja, typ 30 minuter räcker nog. Lägg sedan upp dem på en plåt och ställ in i ugnen. Typ 225 grader. Tills de ser klara ut. Det som händer nu är att mandlarna har sugit åt sig det salta vattnet - men i värmen dunstar vattnet bort igen. Saltet stannar däremot kvar.
 
7
Kolla! Ser ut som vanliga trista mandlar, men icke! Salta och smarriga. 
 
 
mat & recept | |
Upp