dag 4 - favoritårstid och varför

Våren
När allt liksom luktar nytt. Jag tycker attt det luktar speciellt på våre, samtidigt som man hör fåglarna när man vaknar och man inte vet om man ska ta på sig jackan eller om det räcker med en kofta. När man kan lägga undan vinterskorna och kanske faktiskt ha strumpbyxor utan att frysa sönder. När man träffar sina vänner ute, går på picknick och dessutom äter glass.
När man kan cykla utan att vara rädd att ramla. När jag första gången lägger undan mina vantar och cyklar på grusvägen. När man åker till skärgården och känner vattnet på fötterna. När man känner att det är så där lagom varmt, inte för varmt som på sommaren. När man bara känner att det här passar mig. När man samlar all ny energi som solen ger och kasnke någon gång till och med äter lunch utomhus. (och det gör jag helst inte på sommaren, för mjölk smakar inte gott när den blir varm av solljus. Då passar det bättre att äta ute på våren)

Vintern
Såklart. jag är ju en männiksa som älskar snö. Verkligen älskar snö. Att vara ute. Att åka skidor och ha snöbollskrig. Att det är mörkt men samtidigt ljust på natten och att man kan kolla på stjärnorna och vara ute och grilla korv och åka pulka hur länge som helst. Och picknick även på vintern, fast nu med varm oboy och vita ahlgrensbilar doppade i.
Dessutom råkar ju skidåkning vara det absolut bästste jag vet. morgonen när det är puder. att stå och hänga i liftkön innan det öppnar. att känna mjölksyran. att leva livet.
det som snurrar | | Kommentera
Upp